HAKKIMIZDA

Alan Akademi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Eğitim Danışmanlık Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd Şti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında firmalara hizmet vermek amacı ile kurulmuştur.
Alan Akademi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Eğitim Danışmanlık Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd Şti. 2016 Yılında Yılmaz Çolak Tarafından Cevizlibağ’da Kurulmuştur. Öncesinde 10 Yılı Aşkın Bir İş Deneyimi İle Değişen Tek Şey Teknoloji Değişmeyen Tek Şey İse Güler Yüzlü Hizmet Anlayışıdır.
Alan Akademi Konusunda Deneyimli Uzman Ve Teknik Personelden Oluşan Laboratuvar Kadrosu Ve İdari/Lojistik Personeli İle, Bilimsel Ve Pratik Uygulama Birikimlerini Günümüz Teknolojisi İle Birleştirerek Ve Hasta/Kurum Beklentilerini En Üst Düzeyde Karşılayarak İstanbul’da Tüm Vatandaşlarımıza Ve Sağlık Kurumlarına Hizmet Vermektedir.
VİZYONUMUZ

Türkiye genelinde İş Sağlığı Ve Güvenliği alanında yaptığı iş ile lider, yenilikçi, seçkin, en çok tercih edilen ve önerilen kuruluş olmak.

Bu görevi yerine getirmek adına kurduğumuz profesyonel ekibimizle, her biri kendi alanında lider çözüm ortaklarımızla, “Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü ”nü oluşturmayı ve hayatımızın her alanında uygulamayı kendimize görev edindik.

Misyonumuz

Hizmet verdiğimiz firmaların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutarak güncel mevzuatın gereklilikleri konusunda kuruluşlara danışmanlık ve çözüm ortaklığı yapmak, çağdaş yöntemler kullanarak Türkiye’ de iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesine katkı sağlamak.

https://alanakademi.com/wp-content/uploads/2020/04/small_blue_triangle.png
https://alanakademi.com/wp-content/uploads/2020/04/about-me-02.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image

HİZMETLERİMİZ

bt_bb_section_top_section_coverage_image
Mobil Sağlık Hizmetleri

İşyerlerinin çalışanlarına meslek hastalığı ile ilgili belirli periyotlar da yaptırmaları gereken tıbbi tahlil ve tetkikleri kendi çalıştıkları yerde yapmalarına olanak sağlayan mobilize edilmiş bir sağlık hizmetidir

İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri

İş kazası geçiren veya meslek hastalığına yakalanan çalışana işe dönüşünde çalışmaya başlamadan önce, kazanın veya meslek hastalığının sebepleri, korunma yolları ve güvenli çalışma yöntemleri ile ilgili ilave eğitim verilir.

İşyeri Hekimliği

Firmamız, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında görev yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş, işyeri hekimliği belgesine sahip Sağlık Bakanlığınca onaylanan kişilerdir.

Kimler İşyeri Hekimi Bulundurmak Zorundadır;

22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında yer alan ve devamlı olarak ” en az elli işçi çalıştıran işyerleri ” iş yeri hekimi bulundurmak zorundadır

Periyodik Test Ve Kontroller

Periyodik test ve kontroller, makine veya iş ekipmanı kullanılan her işyerlerinde yapılması gereken ve makine muhendisi/teknisyeni gibi teknik personeller tarafından yapılması gereken rutin işlemlerdir. Makine ekipmanın periyodik kontrolüyle aynı arabaların servise alınması gibi, ekipmanın kullanım ömrünü uzatma ve olası kazaların engellenmesi sağlanır.

İşe Giriş Raporu Ve Muayeneleri

Gerek işe girişlerde işçi özlük dosyasının olmazsa olmazı olarak, gerekse İş Sağlığı ve Güvenliği alanının en önemli konusunu teşkil eden işe giriş ve periyodik sağlık raporu için nereden alınacak sorusunun cevabı oldukça merak edilen bir konu olmaktadır.

İş Güvenliği Uzmanlığı

şçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine İş Güvenliği denir. 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş kanunu kapsamında yer alan iş yerleri kurumlarında İş Güvenliği Uzmanı bulundurmak zorundadır. Firmamız, bu hizmeti verebilmektedir.

İşyeri Ortam Ölçümleri

İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı işletmelerin gerekli durumlarda işyeri ortam ölçümleri yaptırması şart koşmuştur. İşyerinde çalışanları ortamda gereğinden az veya gereğinden fazlalığı olan etkenlerden korumak işverenin görevidir. Bu da ancak işyeri ortam ölçümleriyle gerçekleştirilebilir.

Acil Durum Planlaması

İşveren; İş yeri ortamı, kullanılan maddeler, iş ekipmanı ile çevre şartlarını dikkate alarak meydana gelebilecek acil durumları önceden değerlendirerek, çalışanları ve çalışma çevresini etkilemesi mümkün ve muhtemel acil durumları belirlenmesini ve bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınmasını sağlamalıdır

bt_bb_section_top_section_coverage_image
https://alanakademi.com/wp-content/uploads/2020/04/small_blue_triangle.png
https://alanakademi.com/wp-content/uploads/2020/04/blue_triangle_02.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image